L E Lundberg om hållbar belysning

”Det var enkelt att minska 70 % av energianvändningen på varje armatur. Belysningsbranschen har dom senaste åren genomgått en positiv teknikförändring, de flesta vet nu att LED-tekniken är miljövänlig och här för att stanna. Dock är det viktigt att köpa hållbar LED eftersom även driftkostnaderna över lång tid minskar dramatiskt och höjer trygghetskänslan.” berättar Conny Cederlid, förvaltare på Fastighets AB L E Lundberg.

”Vårt hållbarhetsarbete baseras på miljömässigt, socialt och ett ekonomiskt värdeskapande. Vi arbetar aktivt med att minska energiförbrukningen samtidigt som vi förbättrar kvaliteten på inomhusmiljön” berättar Conny, och fortsätter:

”Vi bytte helt enkelt hälften av lysrören i garaget till LED-lysrör. Vi monterade två elmätare så att vi kunde jämföra el-användningen och CO2-utsläppen varje dag under 3 månader. För säkerhets skull testade vi också ljuskvaliteten vid tre tillfällen. Testet visar också ett mycket bättre ljus; ytorna där SLS LED-lysrör satt gav 40 % högre lumen.”

 

← Tillbaka till Nyheter

 

Dela gärna den här artikeln:

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page